Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki uslugi komputerowe krakow

Poprzedni temat «» Następny temat
Wisła Kraków
Autor Wiadomość
lukasek92 

Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 20:11   

Wisła znowu wygrała tym tazem aż 5-0 z Polonią Bytom :D Zienczuk,Kosowski,Boguski, Piotr Brożek iii debiutant Dudu, co mnie najbardziej cieszy. Wszedł w 65 minucie, by w 75 juz zdobyc pierwszą bramkę. Wisła nadal bez porazki w tym sezonie i już tylko jeden punkt za Legią, która przegrala w sobotę z Koroną 1-0. Szkoda, że Paweł Brożek nie strzelił gola :(

lukasek92 

Wysłany: Nie Paź 28, 2007 21:44   

Taaak! W meczu jesieni Wisła wygrała 1-0 z Legią :D Ale się cieszę! Mam nadzieję, że Wisła już nie odda pozycji lidera do końca :) Gol Zieńczuka przesądził o wyniku spotkania :D Teraz już tylko z górki będzie tak czuję :P

szymonp1992

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 13:02   

Szczególnie, że Wisła najgroźniejszych rywali będzie w wiosennej podejmować na wyjeździe, a Legia na odwrót (z tego co pamiętam: Lech, Korona, Górnik Zabrze)

lukasek92 

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 13:15   

Dobra, może i Wisła ma w rundzie wiosennej nieco trudniej, ale stary, jak sie wygrywa 4-0 z Koroną, 4-2 z Lechem i 2-0 z Górnikiem u siebie, to trudno mowić o utracie punktów... Myślę, że w najgorszym przypadku Wisła zremisuje dwa z tych meczów, a jeden wygra, choć i tak sądzę, że nie stracą więcej niż dwóch punktów... A nad Legią już się rysuje spora przewaga, bo po 12 meczach 8 punktów, to już naprawdę ogromna różnica. W zasięgu Wisły jest narazie chyba tylko Korona - 4 punkty straty.

Poza tym w Pucharze Ekstraklsy Wisła pokonała na wyjeździe 3-1 Gks Tychy. Myślę, że Dudu, który w tym spotkaniu zdobył 2 gole powinien grać w pierwszym składzie Wisły... Z Pawłem Brożkiem stworzyliby doskonały atak

By mani: Pucharze Polski ;]

gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 11:49   

No chyba, że Tychy grają w Ekstraklasie, czego bardzo im życzę.

Co do Wisły, to uważam, że bez problemów wygra ligę, Korona jest słaba, no może nie dość mocna, wprawdzie tak twierdzę tylko po meczu Korona - Górnik, ale my nie jesteśmy jeszcze topową ekipą, więc by zdobyć majstra Korona by musiała być od nas lepsza, a nie była. 8 punktów przewagi nad wg mnie jedyny realnym konkurentem w walce o mistrza powinno wystarczyć, choć różnie się już działo w piłce.

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

mani 
;]

Profil: Autografy Wisły Kraków
Kolekcjoner od: 2006-07
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 13:15   

Dobrze, że Wisła nie przegrywa ;] Porażki drużynie Skorży zdarzają się bardzo rzadko, co mnie bardzo cieszy ;] Większa część rundy jesiennej pokazała, że Wisła wyszła z zeszło sezonowego kryzysu. Wiślacy strzelają bramki i to dużo. Odpowiedzialność na siebie za strzelanie wziął Brożek (pierwsza część rundy rewelacyjna ;] ). Zabłysnął Zieńczuk, Kosowski wrócił do reprezentacji. Mam nadzieję, że Wisła nie tylko zdobędzie mistrza, ale też będzie w stanie zatrzymać najlepszych graczy, wzmocnić się po sezonie i wywalczyć coś w europejskich pucharach. Ten sezon dla Wiślaków "lżejszy", bo nie grają w pucharach, ale w przyszłym sezonie powinni awansować minimalnie do fazy grupowej Pucharu UEFA.

szymonp1992

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 13:49   

lukasek92 napisał/a:
jak sie wygrywa 4-0 z Koroną, 4-2 z Lechem i 2-0 z Górnikiem u siebie, to trudno mowić o utracie punktów...

A widziałeś te mecze, że wydajesz opinię, że na bank Wisła wygra te mecze na wyjeździe? Z Koroną i Lechem wygrali zasłużenie, ale na pewno będą oni chcieć rewanżu, a do słabych ich nie zaliczaj... Co do meczu z Górnikiem to widziałem go i muszę powiedzieć, że mimo, że Górnik nie był zgrany, to sprawił Wiśle kłopot i gdyby nie szybki gol bodaj Clebera, to mogli i wygrać... Nawet Mirek Szymkowiak na łamach Piłki Nożnej mówił o tym meczu jako pojedynku równego z równym...

mani 
;]

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 13:55   

Szymon ma rację, bo łatwo Wisła nie będzie miała, szczególnie w meczach wyjazdowych. Ale faktem jest, ze jeśli Wiślacy zachowają skuteczność i formę z ostatnich gier, to o wynik możnaby być spokojnym ;]

osilek

Wysłany: Nie Lis 04, 2007 20:35   

powiem krótko... Wisła zasługuje na mistrza Polski i Lige Mistrzów. W tym sezonie napewno najsilniejszy klub w Polskiej lidze

mani 
;]

Wysłany: Sob Lis 10, 2007 19:19   

Wisła wygrywa z Groclinem 3:0 ;] Pierwsza połowa trochę nudno, były może 2 ciekawe akcje. W pierwszych 45 minutach podobała mi się też gra w obronie Piotra Brożka i gra na przedpolu Mariusza Pawełka ;] Druga połowa znacznie żywsza. Gol Zieńczuka (po spalonym Boguskiego?), który do końca poszedł za akcją i oddał strzał. Marek grał w całym meczu bardzo dobrze, był aktywny, świetnie strzelał i dośrodkowywał. Najlepszy okres w jego życui to chyba właśnie ta runda. Druga bramka, po podaniu Zieńczuka do Paulisty, który po niezłym przyjęciu piłki oddał strzał, a Paweł Brożek dobił piłkę już będącą na linii bramkowej. Trzeci gol był samobójczy, strzelał Paulista, a bramka padła po odbiciu od Kumbeva. Dużego pecha miał Paulista, któremu nie zapisano chyba żadnego gola, a de facto 2 ostatnie były głównie jego zasługą. 7 zwycięstwo w 7 meczu na Reymonta w rundzie jesiennej. Do tego przewaga nad Legią to już 10 punktów. Optymistycznie przed kolejnymi meczami w Sosnowcu, Zabrzu i Krakowie z Zagłębiem Lubin.

kemotek 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: kwiecień 2007r.
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 12:40   

No Zieńczuk zachwyca w tym sezonie. Ja tylko czekam kiedy Leo powoła go do reprezentacji :) Wisła pewnym krokiem zmierza do tytułu mistrza Polski :)

lukasek92 

Wysłany: Pią Gru 07, 2007 22:19   

Zieńczuk jest w tym sezonie rzeczywiście znakomity panie Kemotku :D 11 bramek jak na pomocnika to ilość znakomita, a tyle właśnie goli wystarcza obecnie,aby przodować w klasyfikacji najlepszych strzelców. Również chciałbym,aby Leo wypróbował go w reprezentacji, ciekawe jakby sie sprawdzi... Wisła w tym sezonie wymiata i raczej nikt nie ma zludzeń co do tego, kto zdobędzie w tym sezonie mistrzostwo :P

kemotek 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 21:41   

Panie Lukasku :D rzeczywiście Wisełka jest już dla mnie zwycięzcą ligii. Teraz myślę sobie czy poradzą sobie w europejskich pucharach :-(

mani 
;]

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 21:46   

Do tego jeszcze daleka droga ;] Nie mamy jeszcze jasnego składu na przyszły sezon - ktoś z czołowych graczy może odejść. Najbardziej mnie cieszy chyba postawa Piotra Brożka. Pietia po zmianie pozycji gra rewelacyjnie, aż zainteresował się nim Beenhakker. To jego najlepszy sezon w życiu. Zmiana pozycji dobrze mu zrobiła i pewnie będzie rywalizował o miejsce w składzie z Dudką po jego powrocie po kontuzji.

kemotek 

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 12:42   

Na szczęście Cleber zostanie w Wiśle,bo dużo mówiło się o jego odejściu.Niestety sprawa z Kosą jest jeszcze do końca nie wyjaśniona :-(

Odpowiedz do tematu