Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki outsourcing

Poprzedni temat «» Następny temat
Obcokrajowcy w polskiej kadrze
Autor Wiadomość
Woland 

Wysłany: Wto Mar 25, 2008 14:52   Obcokrajowcy w polskiej kadrze

Temat ciekawy - nieco kontrowersyjny. Czy obcokrajowcy powinni grać w polskiej kadrze? Według mnie tak - oczywiście jeśli są tego warci. Pamiętajmy, że mogą oni znacznie pomóc naszej drużynie. I nie decydowaliby się oni na grę w biało-czerwonym, stroju jeśli nie byliby tego pewni - jest to przecież decyzja na całe życie. Co wy o tym sądzicie?
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

Tick 

Profil: autografy - piłka nożna
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 16:41   

z mojej strony ABSOLUTNE NIE DLA OBCOKRAJOWCÓW W NASZEJ KADRZE :!: dość mamy w Polsce talentów, a taki "polak (celowo z małej litery) z wyboru", a nie urodzenia po pierwsze tak szczerze gówno wie o naszym kraju, tradycji, nie zna języka (nie wszyscy, ale powiedzmy 90%). a po drugie to jak patrzę na ostatnie przypadki to są piłkarze, którzy nie mają szans na występy w swoich kadrach narodowych (np Brazylijczycy, Włosi, niemcy (również celowo z małej, to już z nienawiści wynika)). więc co, uważają Polskę za słabą kadrę, do której, za przeproszeniem, z palcem w dupie się przebiją? mam głęboko takich grajków i zdecydowanie wolę choćby Zieńczuka niż takiego Rogera, który jest ledwo 2 lata w Polsce, a już chce kadrę wojować...

tyle ode mnie, jak ktoś będzie miał inne zdanie to oczywiście będę się kłócił <faja>

[ Komentarz dodany przez: alojzy: Wto Mar 25, 2008 6:17 pm ]

Panie Darku, skąd w Panu tyle nienawiści? ;)

a tam, już nienawiści :)
Ostatnio zmieniony przez Tick Wto Mar 25, 2008 17:39, w całości zmieniany 1 raz  

zdzichu 

Profil: Autografy Zagłębia Lubin
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 16:59   

Całkowicie się zgadzam z poprzednikiem. W polskiej reprezentacji powinni grać tylko prawdziwi Polacy, bo tylko tacy zasługują na grę w kadrze narodowej. Wszystko na ten temat z mojej strony.

WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!

Woland 

Wysłany: Wto Mar 25, 2008 18:05   

Tick napisał/a:
więc co, uważają Polskę za słabą kadrę, do której, za przeproszeniem, z palcem w dupie się przebiją?

A przeczytałeś co ja napisałem? Decyzja o grze w danej kadrze jet decyzją na całe życie. A każdy piłkarza ma swoje ambicje i nie chciałby grać w słabej kadrze.

Pozatym.... tego już mi Tick nie wytłumaczysz... idąc tropem twojego nacjonalistycznego myślenia należy wyrzucić Leo Beenhakera! Przecież on nic nie wie o Polsce i przyleciał do niej pierwszy raz w życiu po to by podpisać kontrakt z PZPN-em... na pewno Roger w porównaniu z Leo jest bardziej związany z Polską.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

Tick 

Wysłany: Sro Mar 26, 2008 06:12   

Trener to inna bajka :) do trenerów z obcych terenów nie mam nic, są lepsi niż Polacy i widać co Leo osiągnął. Gdyby w kadrze chciał grać ktoś pokroju np Owena to spoko, bo gościu wie, że w kadrze swojego kraju jest pewniakiem, a jednak chce grać dla Polski. to świadczy o tym, że naprawdę kocha nasz kraj i za niego chcę walczyć. a nie taki Roger, który w Brazylii gówno ma do powiedzenia, a wg mnie Polskę traktuje jako taką nagrodę pocieszenia i być może chce się w niej wypromować, by uciec z Legii, a co za tym idzie z Polski. nie chciałbym widzieć obrazka, jak np jakiś Brazylijczyk po strzeleniu bramki dla naszej kadry całuje orzełka na swej lewej piersi... Leo tego nie zrobi.

aumiler 

Profil: autografy
Kolekcjoner od: niedawna
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 14:49   

Według mnie w naszej kadrze nie powinno znaleźć się miejsce dla obcokrajowca!! Mamy przecież tylu utalentowanych piłkarzy więc po co nam jakiś Roger czy ktoś tam inny. Ja rozumiem taki Szetela mógł dla nas grać bo był związany z Polską. No ale jak mamy takich głupków w PZPN-ie to aż wymiotować się chce. Dobrze, że chociaż Smolarek dał się namówić na grę w Rep. Polski. Przecież czytając artykuł w "Futbol.pl" o zawodnikach, którzy mogli grać dla Polski, to jak przeczytałem o Ebim to mi się słabo zrobiło, bo to jego ojciec tak zadecydował, a nie PZPN!! Leo Beenhakker to jest spoko trener i nic do niego nie mam i chcę żeby jak najdłużej trenował naszą reprezentację.

Woland 

Wysłany: Sro Mar 26, 2008 16:06   

Tick napisał/a:
a nie taki Roger, który w Brazylii gówno ma do powiedzenia, a wg mnie Polskę traktuje jako taką nagrodę pocieszenia i być może chce się w niej wypromować,

Masz rację... Ale pomyśl. Nasza reprezentacja ma na tym tracić ? Tracić dobrego (jak na jej warunki) zawodnika tylko dlatego, że nie pozwoli mu tam grać jakiś zadufany i zarozumiały Polak?

Tick napisał/a:
by uciec z Legii, a co za tym idzie z Polski.

Człowieku, zastanów się dwa razy zanim coś powiesz... Jak on chce niby uciec z Polski, skoro chce grać w Polskiej reprezentacji? A jeśli chodzi o wypromowanie to spokojnie wystarczy dobra gra w swoim klubie. Taki na przykład Kuszczak czy Fabiański raczej nie wypromowali się dobrą grą w swojej kadrze... A grają w lepszych klubach niż np. kiedyś grał Matusiak (mówię o nim, bo on podobno został wypromowany przez Beenhakera). Co prawda na rezerwie (chociaż już niedługo w 1 składzie), ale Matusiak tez raczej po boisku dużo za granicą nie biegał.

Tick napisał/a:
nie chciałbym widzieć obrazka, jak np jakiś Brazylijczyk po strzeleniu bramki dla naszej kadry całuje orzełka na swej lewej piersi... Leo tego nie zrobi.

Żyjesz już w tak skomercjalizowanym brudnym od reklam i tandetnych show Świecie, że nie rozumiesz prostej rzeczy, że jeśli ktoś całuje orzekła na piersi to znaczy, że czuje się Polakiem, kocha Polskę i jest z tego dumny. A nie dlatego, żeby to zrobić na pokaz ;/ Roger nie jest Polakiem, nie czuje się Polakiem i nigdy nim nie będzie. On chce po prostu grać w polskiej kadrze. I naszej kadrze chce tym samym pomóc. Dlatego raczej nie powinien całować orzełka po strzeleni gola. Tyle.

PS. Idąc twoim tokiem myślenia powinniśmy wyrzucić wszystkich imigrantów z Polski, którzy nie czuja się Polakami a mają Polskie obywatelstwo? O dobre kilkaset tysięcy ludzi Polska by się zmniejszyła.
Ostatnio zmieniony przez Woland Sro Mar 26, 2008 16:08, w całości zmieniany 3 razy  

Tick 

Wysłany: Sro Mar 26, 2008 16:06   

aumiler napisał/a:
No ale jak mamy takich głupków w PZPN-ie to aż wymiotować się chce. Dobrze, że chociaż Smolarek dał się namówić na grę w Rep. Polski. Przecież czytając artykuł w "Futbol.pl" o zawodnikach, którzy mogli grać dla Polski, to jak przeczytałem o Ebim to mi się słabo zrobiło, bo to jego ojciec tak zadecydował, a nie PZPN!!

nie przepadam za pzpn-em, ale człowieku co ma pzpn do tego czy konkretny zawodnik będzie grał z kadrze konkretnego kraju? a co do Smolarka, to całe życie w Holandii i mógł grać dla niej i pzpn gówno miałby wtedy do powiedzenia. nie zgodził się na to pan Włodzimierz i chwała mu za to :)

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 16:30   

To jest reprezentacja Polski, a taki Roger czy Edson Polakami nie byli, nie są i nigdy nie będą, bo nie płynie w nich ani mililitr polskiej krwi. Tyle ja mam do powiedzenia.

[ Dodano: Sro Mar 26, 2008 5:33 pm ]

Jeszcze co do tego obywatelstwa - popatrzcie np. na zwykłego, szarego Batatę. Obywatelstwo polskie dostał po dziesięciu latach mieszkania w Polsce. A taki Roger chce po dwóch, bo zagra w reprezentacji? Przecież to jest chore.

Tick 

Wysłany: Sro Mar 26, 2008 21:56   

Michael900 napisał/a:
On chce po prostu grać w polskiej kadrze. I naszej kadrze chce tym samym pomóc.

szczerze, w dupie mam taką pomoc...

Michael900 napisał/a:
Idąc twoim tokiem myślenia powinniśmy wyrzucić wszystkich imigrantów z Polski, którzy nie czuja się Polakami a mają Polskie obywatelstwo? O dobre kilkaset tysięcy ludzi Polska by się zmniejszyła.

oni w dużej większości zmienili obywatelstwo bezinteresownie, bądź dla rodziny, np wychodząc za mąż czy żeniąc się. i daję głowę, że 96% z nich zna język polski.

Woland 

Wysłany: Sro Mar 26, 2008 22:20   

Tick napisał/a:
nie zgodził się na to pan Włodzimierz i chwała mu za to :)

Włodzimierz Smolarek mógł tylko namawiać syna na to, żeby grał w Polskiej kadrze. Pewie gdyby nie to, ze Ojciec grał z wielkimi sukcesami w kadrze Ebi wybrałby Holandię - z wyborem długo się wahał.

Tick napisał/a:
Michael900 napisał/a:

szczerze, w dupie mam taką pomoc... [/quote

Ok, ok cieszę się bardzo - wyjaśnij proszę dlaczego?

Tick napisał/a:
Michael900 napisał/a:
Idąc twoim tokiem myślenia powinniśmy wyrzucić wszystkich imigrantów z Polski, którzy nie czuja się Polakami a mają Polskie obywatelstwo? O dobre kilkaset tysięcy ludzi Polska by się zmniejszyła.

oni w dużej większości zmienili obywatelstwo bezinteresownie, bądź dla rodziny, np wychodząc za mąż czy żeniąc się. i daję głowę, że 96% z nich zna język polski.

A Roger jest w tych pozostałych 4 % . I obywatelstwo też chyba zmieni sobie bezinteresownie. Nie słyszałem, żeby prowadził on jakiś biznes ;/
Ostatnio zmieniony przez Woland Sro Mar 26, 2008 22:24, w całości zmieniany 4 razy  

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 14:39   

Roger przyjmie polskie obywatelstwo tylko po to, by grać w kadrze.

Tick 

Wysłany: Czw Mar 27, 2008 16:06   

Michael900 napisał/a:
Roger jest w tych pozostałych 4 % . I obywatelstwo też chyba zmieni sobie bezinteresownie. Nie słyszałem, żeby prowadził on jakiś biznes ;/

tu masz odpowiedź:

Mart_Poom napisał/a:

jeśli wg Ciebie to bezinteresowność to sorry...

Michael900 napisał/a:
Tick napisał/a:

Michael900 napisał/a:

szczerze, w dupie mam taką pomoc...

Ok, ok cieszę się bardzo - wyjaśnij proszę dlaczego?

po kiego ch*ja nam jakaś brazyliana w kadrze? może w ogóle zróbmy z naszej kadry ptaską Pogoń i na EURO niech jedzie 20 obcokrajowców i żeby nie było śmiesznie to 3 Polaków, byleby przeciętnych...

Woland 

Wysłany: Czw Mar 27, 2008 18:59   

Tick napisał/a:
Michael900 napisał/a:
Roger jest w tych pozostałych 4 % . I obywatelstwo też chyba zmieni sobie bezinteresownie. Nie słyszałem, żeby prowadził on jakiś biznes ;/

tu masz odpowiedź:

Mart_Poom napisał/a:

jeśli wg Ciebie to bezinteresowność to sorry...

Powinniście zrobić z przyczyny skutek. Będzie miał polskie obywatelstwo, by grać w kadrze.

Tick napisał/a:

po kiego ch*ja nam jakaś brazyliana w kadrze? może w ogóle zróbmy z naszej kadry ptaską Pogoń i na EURO niech jedzie 20 obcokrajowców i żeby nie było śmiesznie to 3 Polaków, byleby przeciętnych...

Może przemianujmy jeszcze nazwę "Polska Reprezentacja" na "Legia Cudzoziemska".

A czy ty musisz popadać ze skrajności w skrajność? Mówimy tutaj o jednym obcokrajowcu w kadrze, a nie o 10.

Bardzo jestem ciekaw jaki miałeś stosunek do Olisadebe gdy on grał w kadrze. Nienawidziłeś go mimo to ze był gwiazdą Polski?

Tick 

Wysłany: Czw Mar 27, 2008 21:37   

Michael900 napisał/a:
Bardzo jestem ciekaw jaki miałeś stosunek do Olisadebe gdy on grał w kadrze. Nienawidziłeś go mimo to ze był gwiazdą Polski?

wtedy byłem jeszcze w miarę młody i głupi, nie interesowało mnie to, że nie jest "krwistym Polakiem". chwała mu za to co zrobił, ale nie chcę żadnych innych obcokrajowców w Polskiej Kadrze, nie tylko dlatego, że jestem nacjonalistą.

Michael900 napisał/a:
A czy ty musisz popadać ze skrajności w skrajność? Mówimy tutaj o jednym obcokrajowcu w kadrze, a nie o 10.

muszę. jeden obcokrajowiec to już o jednego za dużo.

Odpowiedz do tematu