Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki Serwery dla firm

Poprzedni temat «» Następny temat
Obcokrajowcy w polskiej kadrze
Autor Wiadomość
gollaz 

Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 09:17   

Ale Roger lubi żur, to już coś :lol:

Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!

Woland 

Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 11:13   

Tick napisał/a:
ja się będę cieszył z tego co osiągną i zrobią Polacy, a nie Brazylijczyk :roll: w ogóle rozwala mnie fakt, że Leo raz mówi, ze jemu nie potrzebny jest żaden ofensywny pomocnik (to zresztą widać w meczach, gramy dwójką defensywnych, a cofnięty z ataku Żurawski jest takim jakby "łącznikiem"), a później, że się mu przyda. z zalem mi to przychodzi, ale coraz częściej wydaje mi sie, że Leo nieco gra pod publikę...

A może zmienił taktykę, może któryś z dotychczasowych graczy nie spełnia jego oczekiwań, może chce mieć drugi wariant taktyczny na wypadek jakiś (odpukać) kontuzji, albo czerwonych kartek - Leo jest po prostu elastyczny. Nikt nigdy nie osiągnie większego sukcesu kiedy uporczywie, bez namysłu, bez żadnych argumentów stawia na jedną rzecz!

Poza tym. Wszyscy Panowie, którzy nie chcą Rogera w kadrze. Tak tak - jesteście ksenofobami - i nie możecie tego zaprzeczyć.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 11:43   

Chcesz, żeby za 20 lat tak wyglądała polska kadra?

Woland 

Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 12:07   

W żadnym kraju w Europie, ani w żadnym kraju w Ameryce na początku nie było czarnoskórych ludzi - nie rodzili się oni tak z powietrza. Czarnoskórzy byli tylko w Afryce. Tak więc mnóstwo osób z Afryki zostało deportowanych do Europy, Ameryki kilkaset lat temu - tak wiec każdy czarnoskóry ma korzenie Afrykańskie - mimo, że od kilkunastu pokoleń jego rodzina żyje np. we Francji. Tak więc na pewno taki murzyn mieszkający we Francji czuje się Francuzem. Nie jest rdzennym mieszkańcem Francji, ale jest to jedyny jego kraj - z którym czuje się związany, bo jego rodzina mieszka tam od pokoleń. Taki przykład Australli - gdzie ich rdzenni mieszkańcy (Aborygeni) stanowią mniejszość i w większości jest to margines społeczny nękany przez innych obywateli Australii.

Więc Mart_Poom nie porównuj tej sytuacji z kadrą Polski.
"Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."

H7 

Profil: autografy Pawła Wszołka
Ostrzeżeń:
 2/4/4
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 12:23   

Nie porównuję tego, jednak mówię, że naturalizując coraz to więcej obcokrajowców możemy doprowadzić do takiej sytuacji.

PS. http://roger.wirone.info/InneKraje/ - widzisz tu gdzieś przypadek taki jak Rogera, że piłkarz po dwóch latach dostaje obywatelstwo?

Tick 

Profil: autografy - piłka nożna
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 12:54   

Michael900 napisał/a:
Poza tym. Wszyscy Panowie, którzy nie chcą Rogera w kadrze. Tak tak - jesteście ksenofobami - i nie możecie tego zaprzeczyć.

to ja Cię w takim razie serdecznie pozdrawiam, że chcesz by to jakiegoś sukcesu Polski przyczyniał się jakiś brazylijczyk czy inny... ja chcę Polskich sukcesów osiągniętych przez Polaków - ludzi kochających ten kraj, znających jego historię, tradycję, a przede wsystkim język. i dlatego mam głęboko w dupie tego całego Rogera i innego obcokrajowca też bym miał, choćby był to nawet ktoś pokroju Beckhama... moze i nie jestem całkowicie za powiedzeniem "Polska dla Polaków", ale Polska Kadra na pewno :)

Woland 

Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 13:00   

Tzn. musimy poczekać jeszcze ze 3 lata i dopiero potem będziemy mogli go naturalizować? Co to za różnica czy zrobimy to teraz czy za 3 lata?

Po za tym, kilka tych przypadków z tej strony:

Cytat:
Włochy:

Jedynym zawodnikiem z podwójnym obywatelstwem jest Camoranesi, który jednak pochodzi z włoskiej rodziny, więc jego przypadek bliższy jest Smolarkowi niż Rogerowi.

Cytat:
Portugalia

Deco - w Portugali od 20 roku życia. W reprezentacji Portugalii zaczął grać po 6 sezonach w Portugalii.

Zarówno Argentyna jest kolonią Włoską jak i Brazylia jest kolonią Portugalską. Tak wiec jest to jakdyby jedna wioska i tez nie można tego porównywać.

Cytat:
Mehmet Aurélio - przyjął obywatelstwo po 5 latach gry w Turcji, dodatkowo zmieniając imię na tureckie.

Jeśli zmienił imię na Arabskie (a nie tureckie) to jednoznacznie zmienił też wiarę na muzułmanizm. Więc nie można powiedzieć, że specjalnie dla Turcji zmienił imię.

Jeśli chodzi np. o Belgię, albo o Francję to już o tym wspominaliśmy. W niektórych przypadkach brak ważnych informacji tak jak np. to że Ibrahimović jest synem bośniackich imigrantów.

A takie argumenty jak np. to, że Roger został naturalizowany w przyśpieszonym tempie są śmieszne. To tak samo jakby przyczepić się do tego, że Jana Pawła Ii Polacy chcą beatyfikować 3 razy szybciej niż zazwyczaj to ma miejsce...

[ Dodano: Sob Kwi 19, 2008 2:07 pm ]

Tick napisał/a:
to ja Cię w takim razie serdecznie pozdrawiam, że chcesz by to jakiegoś sukcesu Polski przyczyniał się jakiś brazylijczyk czy inny... ja chcę Polskich sukcesów osiągniętych przez Polaków - ludzi kochających ten kraj, znających jego historię, tradycję, a przede wsystkim język.

Dwudziesty paru gości - tylko i wyłącznie Polaków wywalczyło awans na Euro. Na Mistrzostwach będzie grało dwudziestu kilka gości - tyko Polaków. Wśród nich będzie jeden jedyny rodzynek Brazylijczyk. Ale oczywiście ewentualna wygrana Polaków na mistrzostwach będzie tylko i wyłącznie zasługą obcokrajowców...

Poza tym. Nie bądź taki "hop" z tym że wszyscy Polacy znają historię swojego kraju... Szczególnie, kiedy na wyspach mieszka już kilkaset tysięcy Polaków, którzy wyjechali z tego wspaniałego kraju, którego niby to bezgranicznie (ekhem ;] ) kochają.

[ Dodano: Sob Kwi 19, 2008 2:12 pm ]

i Jeszcze jedna rzecz. Polska nie zginie od jednego obcokrajowca w kadrze o wielki patrioto.
Ostatnio zmieniony przez Woland Nie Kwi 20, 2008 10:35, w całości zmieniany 4 razy  

Odpowiedz do tematu