Ale musisz przyznać, że bardzo fajne zachowanie piłkarzy, którzy podziękowali przez siatkę osobom dopingującym pod stadionem po zakończeniu meczu. I chcieli to zrobić z własnej, nie przymuszonej woli.
Szkoda tylko, że Ekstraklasa wyrównała się z poziomem, ale w dół, a nie w górę
Skąd te wnioski?
Tego chyba tłumaczyć nie trzeba, ale jeśli...
Są dwie główne kwestie:
1. kwestia gry naszych wszystkich drużyn i ich odpadania w fatalnym stylu z europejskich pucharów w ostatnich latach (wyjątek Lech w tym sezonie, ale jak odbiło się to na meczach ligowych!);
2. kwestia wyników spotkań ligowych. Po 25 kolejkach jeszcze chyba nigdy tak nie było w historii żeby drużyna, która zajmuje 13 miejsce i broniła się przed strefą spadkową (obecnie Korona Kielce - 31 pkt.) miała tylko 10 punktów straty do zajmującej 2 miejsce Jagiellonii (41 pkt.).
Pisząc to, że liga wyrównała się poziomem w dół miałem na myśli fakt, iż w tym sezonie każdy może wygrać z każdym i nie ma w żadnym meczu zdecydowanego faworyta.
[ Komentarz dodany przez: mani: Nie Maj 08, 2011 11:11 pm ]
Jeśli "wyrównałaby się w górę" nie byłoby takiej samej sytuacji przypadkiem?
Ostatnio zmieniony przez Marcinescu Nie Maj 08, 2011 22:01, w całości zmieniany 1 raz
Pisząc to, że liga wyrównała się poziomem w dół miałem na myśli fakt, iż w tym sezonie każdy może wygrać z każdym i nie ma w żadnym meczu zdecydowanego faworyta.
No to może słabsze drużyny dorównały poziomem tym lepszym?
No to może słabsze drużyny dorównały poziomem tym lepszym?
Fakt, jest kilka drużyn, które podniosły swój poziom, chociażby Lechia Gdańsk. Problem w tym, że "te lepsze" niestety nie są lepsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum