A więc chciałbym zakomunikować (pewnie ku zdziwieniu większości) że likwiduję kolekcję autografów. Nie chciałbym tutaj aby większość tych "doświadczonych" kolekcjonerów od razu wieszała na mnie psy i pisała posty typu "Warto było kolekcjonować w ogóle", "Kolejny sezonowy kolekcjoner który chce tylko się wzbogacić" itp. tak więc proszę aby najpierw przeczytać to co napiszę a potem możecie ewentualnie komentować moją decyzję.
Otóż powodów do mojej decyzji było wiele i na pewno nie napisze tutaj wszystkich, ale pewnie te najważniejsze. Na pewno nie jest to to że kolekcjonerstwo mnie już znudziło, bo chęci dalej mam. Niestety studiuję i nie tylko mam co raz mniej czasu ale także i kasy. Ostatnio zaczęli mnie naciskać rodzice (wiem że mam już 20 lat, ale dalej się jeszcze nie usamodzielniłem i póki co dalej jestem na ich utrzymaniu) i w końcu sam doszedłem do wniosku że kolekcjonerstwo w moim przypadku i tak już raczej dłużej niż kilka lat nie pociągnie. Moja przygoda z tym trwała ponad 3 lata, fajnie było i na pewno fajnie by jeszcze dalej było, ale trzeba być konsekwentnym. Decyzja o zakończeniu tego przyszła nagle (świadczy to o tym że jeszcze w tamtym tygodniu wysłałem sporo listów oraz że ciągle przychodzi mi wiele odpisów np. dziś i ciągle przez jakiś czas jeszcze będę je dostawał) ale zapewniam że jest w pełni przemyślana.
Jeśli chodzi o moją funkcję moderatora na forum, to raczej się już przyzwyczaiłem do regularnego przesiadywania i pisania i raczej dalej będę to robił, tak więc jeśli admin pozwoli to dalej będę sprawował tą funkcję.
Wracając do samej likwidacji to najpierw daję możliwość kupna Wam, potem wystawię coś na allegro a następnie planuję być może pojawić się z resztą na którymś ze zlotów.
Tu macie całą listę: (nie wklejam jej tutaj bo to jest jednak ponad 1000 sztuk i mógłby zrobić się burdel trochę)
Trochę szczegółów tam w środku już jest. Jeśli będziecie chcieli jakichś szczegółów typu na czym ten autograf, z dedykacją czy bez a także ew. skan oraz przede wszystkim cenę (a zapewniam że te nie będą zbytnio wygórowane) to piszcie na GG i PW. Chciałbym aby raczej nie zaśmiecać postami tematu.
Preferuję raczej sprzedaż większych ilości a nie po 1 czy 2 grafy.
Ostatnio zmieniony przez Tomasz Sob Kwi 16, 2011 19:47, w całości zmieniany 3 razy
Nie ma już:
Santos, Keegan, Laudrup
Zico, Schmeichel, Eagles, Ozil, Smith, Connelly
Bojan, Puyol
Gregory Coupet, Basturk, Golinski, Łobodziński, Lacic, Gmoch, Swierczewski, Paweł Kieszek
Szczęsny, Stilić, Murawski
Ince Paul, Hoffmann Martin, Sheringham Teddy, Djorkaeff Youri, Lovenkrands Peter, Nowotny Jens, Hagmayr Max, Emmers Marc, Magnini Ardico, Chivu Christian, Toure Kolo, Roy Aitken, Hamann Dietmar, Andrés D'Alessandro, Jorginho, Gaucho Renato, Silas Paulo, Sorondo Gonzalo, Scolari Felipe, Kosowski Kamil, Buchan Martin, Sadurni Salvador, Maurice Norman
Wright-Phillips, van der Wiel, Balotelli, Eskandarian, Kone, Sivok, Flowers, Wilkins, Woodgate
Wojciech Kowalczyk, Rafał Janas, Stanisław Machowski, Veselin Djoković, Łukasz Załuska, Jerzy Engel, Aleksandar Vuković, Marek Citko, Radosław Michalski, Dong, Stefan Majewski, Antoni Piechniczek, Zbigniew Kaczmarek, Marcin Burkhardt, Edson
Abbondanzieri, Miranda, Abreu, Kleberson
Hagi, Biosca, Rochemback, Deco, Henry, Figo, jeden Krankl, Quini
Quagliarella Fabio, Gut Zbigniew, Beasley DaMarcus, Ibisevic Vedad
chociaż sprawdzajcie jeszcze czy nie mam więcej sztuk na liście, bo często może się tak zdarzyć
i coś tam pewnie też zarezerwowanych. Aktualizację spisu zrobię gdzieś w następnym tygodniu kiedy, powysyłam większość tych przesyłek. Jeśli piszecie już do mnie to raczej nie proście o rezerwację, a jeżeli już to krótkoterminową, bo na niektóre autografy jest po kilka osób chętnych no i to że trzymam skoro mogę sprzedać komuś innemu jest tylko przykładem mojej dobroduszności.
[ Dodano: Nie Kwi 10, 2011 1:37 pm ] Aha - i jakbym komuś zapomniał napisać że do tych autografów musi doliczyć cene przesyłki to mówię! Jaką już tam chcecie to sobie wybierzcie, tylko mi dajcie o tym znać. Gdyby czasem się zdarzyło że ktoś nie wiedział gdzie szukać to tu macie http://www.cennik.poczta....=menu/kraj.html
W tytule przelewu wpiszcie swój nick z forum i ew rodzaj przesyłki (prio, polecony), miejsca macie dużo
Ostatnio zmieniony przez Tomasz Pon Kwi 11, 2011 11:18, w całości zmieniany 9 razy
- na czerwono zaznaczone są zarezerwowane ale jeszcze nie wpłacone
- jeśli ktoś rezerwował sobie u mnie jakieś grafy (a nie są one zaznaczone na czerwono) to albo zapomniałem o nim i powinien jak najszybciej się do mnie zgłosić, albo po prostu doszedłem do wniosku że jest niewypłacalny i postanowiłem nie czekać
- preferuję transakcje za minimum 2 dyszki
- wolę raczej nie rezerwować na dłuższy okres czasu, zanim ty przyzbierasz kasę
- proszę pisać raczej na GG
Ostatnio zmieniony przez Tomasz Sob Kwi 16, 2011 19:47, w całości zmieniany 1 raz
Postanowiłem również podzielić część autografów na zestawy, tak żeby nie bawić się w wysyłanie po kilka sztuk i rozdrabnianie się.
Sorry za jakość zdjęć ale zależało mi na czasie więc zrobiłem zdjęcia zamiast skanów aby było szybciej (ewentualnie jakieś pojedyńcze sztuki w razie wątpliwości mogę zeskanować).
Tarcisio Burgnich
Lorenzo Buffon
Gunter Sawitzki
Ray Pointer
Willi Schulz
Gerd Zewe
Michel Preud'homme
Herbert Prohaska
Armand Penverne
Manfred Kaltz
George Graham
Manfred Burgsmuller
Didier Deschamps
Jupp Kapellmann
Jimmy Nicholl
Wolfgang Fahrian
Jurgen Koehler
Willi Neuberger
Thomas Ravelli
Fiedel Lutz
Bernd Holzenbein
Uli Stielike
Bobby Charlton
Marius Tresor
Rene Muller
Dada Maravilha
Bernard Dietz
Toni Polster
Andreas Brehme
Uwe Seeler
Gunter Netzer
Jurgen Sparwasser
Gustavo Varela
Sebastian Svard
Soumaila Coubaly
Michael Lamey
Carlitos
Nico van Kerckhoven
Jan-Ingwer Callsen-Bracker
Levan Kobiashvilli
Ratinho
Leon Balogun
Michael Baur
Mario Haas
Thomas Flogel
Louis Ngwat Mahop
Oliver Nzuzi Niati Polo
Alexander Madlung
Oumar KOnde
Christopher Katongo
Fredrik Stenman
Marko Babic
Dieter Frey
Michael Sternkopf
Alexander Zickler
Kostas Konstantinidis
Oliver Kirch
Tomasz Wisio
Slawo Freier
Kakha Kaladze
Vratislav Lokvenc
Michael Gardawski
Niko Kovac
Thomas Berthold
Zvonimir Soldo
Cesar Carignano
Stanislav Varga
Edgar Manucharyan
Boubacar Diarra
Kwabena Asamoa-Frimpong
Jean-Michel Tchouga
Sergej Mandreko
Frank Rost
Jurgen Klopp
Alexander Voigt
Mehdi Mahdavikia
Christian Nerlinger
Szilard Nemeth
Mario Cvitanovic
Selim Teber
Mladen Krstajić
Thomas Friess
Guiseppe Reina
Jens Dowe
Velizar Dimitrov
Uwe Wegmann
James Thorpe
Maciej Mielcarz
Tomasz Balul
Tomasz Piątyszek
Andrzej janeczek
Gabriel Nowak
Mariusz Rogowski
Tomasz Nowak
Jens Hegeler
Carsten Ramelow
Bruno Labbadia
Ernst Dospel
Tomasz Lisowski
Markus Hanikel
Karol Kordysz
Jakub Kujawka
Gonzalo Peralta
Marco Rose
Marek Wasiluk
Milan Dudic
Timo Ochs
Michal Kadlec
Seyi Olajengbesi
Michał Pazdan
Skerdilaid Curri
Theofanis Gekas
MArio Holek
Sami Hyypia
Vladimir Janocko
Arne Feick
MArc Janko
Burak Kaplan
Christian Fiedler
Przemysław Mądry
Ondrej Svejdik
Andreas Ottl
Tranquillo Barnetta
Ciriaco Sforza
Benjamin Auer
BArt Goor
Christian Basilla
RAdosław Cierzniak
Adam Brzezina
Zdenek Grygera
wszystkie 4 zestawy razem za 160 zł pójdą. Składy zestawów nie ulegają zmianie, powiększeniu ani pomniejszeniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum