Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1303 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 15:07
I must inform you that I had been waiting for the book for about two weeks. I sent you an e-mail on January 14th to ask you for deliver my book which I paid for. You have not answered me. I think it is unprofessional.
Dobrze wszystko z czasami?
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 07:41
Jarzab93 napisał/a:
I must inform you that I had been waiting for the book for about two weeks. I sent you an e-mail on January 14th to ask you for deliver my book which I paid for. You have not answered me. I think it is unprofessional.
Dobrze wszystko z czasami?
W pierwszym przypadku dałbym present perfect. W końcu nadal oczekujesz na tę książkę. W drugim forma prośby brzmi: to ask somebody to do something. Więc zamiast for => to. Reszta powinna być ok.
Ostatnio zmieniony przez gelu Pią Lut 10, 2012 07:42, w całości zmieniany 1 raz
mógłby mi ktoś pomóc w przetłumaczeniu na język angielski, bo ja się w swojej szkole uczę się tylko ruskiego :/
Szanowni działacze klubu Bayern Monachium
Nazywam się mam 17 i mieszkam w Toszku. Od najmłodszych lat interesuję się sportem a w szczególności piłką nożną. Kiedy miałem 8 lat to razem z moim tatą oglądaliśmy 1 i 2 Bundesligę oraz Mistrzostwa Świata i Europy. I mniej więcej w tym wieku zaczęła się fascynacja właśnie Bayernem. Od tamtych lat do czasów obecnych nadal z ogromnym zapałem oglądam każdy mecz i kibicuję ile tylko mogę. Pamiętam każdego zawodnika i każdego darzyłem wielkim szacunek (odnosiło się to także do trenerów i prezesów). Jednakże do dziś mam ogromną radość, gdy widzę jak właśnie Bayern gra do końca i zdobywa punkty oraz wygrywa mecze w znakomitym stylu. Ja staram się to stosować w moim życiu sportowym a także osobistym. Od czasów młodzieńczych aż do teraz wielu byłych i obecnych piłkarzy naśladuję. Choć nie raz zdarzyło się, że się przyszło do domu zbrudzonym czy poobijanym to jednak widziałem, że jeśli się chce osiągnąć sukces to trzeba też tak robić. Bayern jest jeden z najbardziej popularnych ulubionych klubów w mojej rodzinie. Zawsze rodzice wiedzieli, że ja jestem kibicem to ja mam pierwszeństwo obejrzenia swojego ukochanego klubu. Nie ważne co by się działo czy mecz przegrany, zremisowany to i tak będę kibicował mojemu Bayernowi. W mojej miejscowości wielu młodych w moim wieku kibicuje Borussi Dortmund ze względu na występujących tam piłkarzy z Polski (ja osobiście za Borussią nie przepadam), ale darzę każdego przeciwnika szacunkiem tak jak Wy. Dzięki Wam wiele się nauczyłem i otworzyłem się jeszcze ściślej na kibicowanie i zachęcanie innych do kibicowania właśnie Bayernowi. Moim marzeniem jest wyjechanie na Allianz-Arenę, spotkać się z obecną kadrą i byłymi piłkarzami by porozmawiać na temat Bayernu i Ligi Mistrzów. Niestety nie mam możliwości pojechania do Monachium, gdyż to jest zbyt duży koszt na moją rodzinę, ale i tak staram się jak mogę szukam dużo informacji o wyjeździe do Monachium a w szczególności na Allianz-Arenę, ale nie mam szczęścia i talentu by się tam dostać. Nie mogę tez zapomnieć o stadionie Olimpijskim, który też wywarł na mnie wspaniałe wrażenie, ale Allianz-Arena i jak wspomniany stadion Olimpijski są godne podziwu i długo będę pamiętał. Dlatego piszę do Was z prośbą o przesłanie mi pamiątek (to co uważacie za słuszne, ale najbardziej chciałbym koszulkę Philippa Lahma, plakat,piłkę, brelok, czapkę, szalik,smycz oraz proporczyk) i oryginalne autografy na kartach zawodników Bayernu oraz jeżeli jest taka możliwość: Olivera Kahna, Franza Beckenbauera, Gerda Muellera, Seppa Maiera i Paula Breitnera. Z góry bardzo dziękuję i życzę jednocześnie wielu sukcesów sportowych (tych największych) oraz w życiu prywatnym i przyjemności grania na Allianz-Arenę. Pozdrawiam bardzo serdecznie i oczekuję na odpowiedź.
I jedna prośba jeżeli coś tu wam nie pasuje albo coś byście dodali proszę o komentarz
Mam takie pytanie. Jeśli w liście zwracamy się do osoby starszej, i np. na początku używamy zwroty Dear Mr... to potem w liście używamy słowa you czy jakiegoś innego zwrotu.
Ostatnio zmieniony przez lukaszw412 Pon Lut 20, 2012 20:40, w całości zmieniany 1 raz
Dostałem dziś odpowiedź z City. I z tego co zrozumiałem mają bardzo dużo próśb, jeżeli chodzi o autografy etc. (gadżety klubowe) i nie obiecują, że każdemu odpiszą tak?.
Mail:
"Dear Kamil,
Thank you for your recent email requesting complimentary merchandise from Manchester City Football Club.
In recent years the Club has adopted a Charitable Giving Policy that focuses on nominated charities each year. Whilst we do our best to help as many good causes as possible, we are unfortunately unable to meet every request we receive.
We receive an overwhelming amount of requests, each and every week, for complimentary merchandise. Regrettably it is not possible to help every request we receive.
I would like to take this opportunity to wish you all the very best."
_________________ Mes que un club ! <3
Ostatnio zmieniony przez Mihu16 Pią Kwi 20, 2012 13:23, w całości zmieniany 2 razy
Profil: Autografy, Przypinki, i inne
Kolekcjoner od: 2010-03
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 17:16
Drogi Kamilu !
Dziękujemy za ostatnio wysłany email z prośbą o bezpłatny towar związany z Manchesterem City.
W ostatnich latach Klub przyjął politykę o charakterze charytatywnym, która skupia się na wyznaczonych celach charytatywnych rocznie. Staramy się spełniać jak najwięcej próśb o ile to możliwe , jednak nie jesteśmy w stanie spełnić każdej prośby , którą otrzymujemy.
Otrzymujemy przytłaczającej ilości wniosków, każdego dnia, z zapytaniami o bezpłatny towar. Niestety nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na każde zapytanie.
Chciałbym przy tej okazji życzyć wszystkiego najlepszego !
Mógłby ktoś sprawdzić ten list czy jest poprawnie napisany.Z góry Serdecznie Dziękuję.
Dear activists of Chelsea London.
My name is xxx and I am 16 years old. I am from Poland.
Since childhood I am interested in football and since five years I am Chelsea fan. I watch every match on TV. My dream is to someday play on Stamford Bridge in the stands filled to the brim. My favourite player is Juan Mata and I am delighted when he scores goal or assists to other player. I believe that in next season Chelsea will win the championship of England.
I am also a collector of autographs. I would be very grateful if you could send me an autograph of Juan Mata, because he is my favourite footballer and his autograph would be the most valuable in my collection.
Thank you that you have spent your precious time to read my letter.
Best regards and thank you.
Ostatnio zmieniony przez KibuZ1905 Nie Maj 06, 2012 08:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum