1. poczta polska też gubi,kradnie ale to wiadomo nie od dziś, stąd podejrzewam,ze nikt o tym nie wspomni
2. Listy z Anglii..hmm, raz dostałem informacę(list z kartką w srodku, ze przesylka zagubiona/uszkodzona, takie do wypelnienia z "Royal Mail"-przesylka z ebay'a z UK, napisałem e-mail z wyjasnieniem co to za przesylka, adres, wymieniłem korespondencję z w/w osobą z RM 2 e-maile i się kontakt urwał, ponowne nie przyniosły skutku dobrze,ze dostałem zwrot kaski...
3. u mnie czasem znaczek 1st czy 0,5 Ł nie był stemplowany (a i takich używałem).Powód? kilka. np, przykleiłem tak,ze ten kod paskowy pomaranćowy nie dotykał znaczka, a z tyłu najczęsciej naklejka ,ze przepraszaja ,ze nie doszlo na czas,bo za mala oplata naklejona na list przez nadawce (granatowa naleka z bialym? textem po Angielsku)
4. mam zaprzyjaźnionego listonosza i w razie jakiś niedopłat wrzuca list do skrzynki i tak, raz tylko była sytuacja,ze mialem przekreslone (brak znaczka na kopercie był) i napisane 1,55zł i musiałem dopłacić -> na piwo mu brakowało czy jak?
5. znaczek z Włoch Do Polski 0,75 Euro, tzn taki na pocztówkę, ale na list też jest. bodaj priorytet. Też korzystałem z tej stronki co była podawana przy przesyłkach, ale moi rodzice byli we włoszech w zeszłe lato i tylko takie im sprzedali, w ogole na pocztach wielkie kartki a4 z info,ze tylko takie sprzedaja i dzialaja do Europa(Polski)
chodzi o to, że jak wysyłasz list z prośbą o autograf to wysyłaj przy tym zaadresowaną kopertę zwrotną, najlepiej z naklejonym znaczkiem (jeśli taki posiadasz). kopertę może wysłać każdy, ze znaczkami jest gorzej, rzecz jasna jeśli wysyłasz to i to to masz większą szansę na odpowiedź.
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 11:59
Może ktoś kto się orientuje(lub kilka osób, które się orientują) zrobiłby listę nominałów znaczków zagranicznych z poszczególnych krajów, jakie wystarczą na odpis do Polski??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum