Ja również korzystam z wzoru, nigdy nie wysyłam jednego, wole raz a więcej. Kwestia wydrukowania i zaadresowania to ok. 2 min razy 10, czyli około 20 minut na przygotowanie listu. Czasem znajdę jakieś "bonusy" dla piłkarza to dodam. W styczniu(łącznie z wysłanymi listami dzisiaj) wysłałem 38 zwykłych priorytetowych listów, za łączną kwotę 114,00 zł. U mnie z kasą dobrze, jeszcze starczy na jakieś przyjemności itp. Obecnie mam jeszcze swoje oszczędności, dostaję co miesiąc kieszonkowe, pomagam co sobotę i w czasie ferii babci w sklepie, co też jest mi wynagradzane. Tak więc na trochę to starczy. Mam nadzieję, że na jak najdłużej.
Oczywiście, że warto. Dla tego nigdy się nie spieszę, bo to dla mnie przyjemność.
18danek97 napisał/a:
czas na jeden list ozdabianie itp.15-30 min.
Ja mam podobne ramy czasowe odnośnie pisania. Piszę ręcznie i czas zależy od wzoru. Mój wzór do klubu piłkarskiego jest nieco dłuższy niż do drużyny koszykarskiej lub handballowej.
Ja zdjęć nie wywołuję, bo nie jestem 'wyprofilowany'. Koperty dostaję za darmo. Znaczki wysyłam tylko do polskich klubów po wcześniejszym kontaktu mailowym.
A listy pisze w weekendy ewentualnie wieczorami w tygodniu. Jednak rzadko mi się to zdarza ze względu na b. wymagającą szkołę i słabą organizację czasu.
W kwestii szybkości dostawy listu to prawie zawsze wysyłałem priorytety i na tym tracę. Skoro ma przyjść to i tak przyjdzie tylko trochę później.
Ja do klubów piszę wzór z neta, ale taki remix sprawdzonych + zdania przetłumaczone różne, bo nie znam angielskiego, dlatego nie piszę do każdego tego samego.
Adresowanie zajmuje mi ok.5 minut, bo często się mylę, albo nie wystarcza miejsca
W styczniu wysłałem tylko coś z 12-14 listów, ale zamierzam więcej
Najczęściej piszę wieczorem, bardziej przykładam się do tego niż do nauki, bo sprawia mi to dużo większą frajdę (ale oceny mam dobre).
W ciągu miesiąca zamierzam wysyłać z 10-15 listów priorytetowych więc jakieś 30-50 zł.
Do listu dołączam jakieś naklejki albo wycinam z plakatów herb klubu, bo rysować nie umiem
W poniedziałek wysłałem 5 listów po dość długiej przerwie, za całe 14,10 zł ;d Jak na moje możliwości, nie uważam tego za majątek. I zawsze sobie to tłumacze tym, że wole wydać na hobby niż na fajki,%..
A czasu nie liczę, bo sprawia mi to przyjemność. W zeszytach bazgrze, bardzo brzydko piszę, a w liście staram się jak mogę i to też poprawia moje pismo
w tamtym roku wyslalem z 50 listow, w tym roku wyslalem ponad 35 ale to dlatego ze pod koniec rok zawsze kupuje duzo znaczkow .wiec tak, w tym roku wydalem 6 zlotych na koperty (w zaadzie to 12, ale 30! kopert zgubilem po drodze, kijowe reklamowki po porstu w sklepach maja ), ok. 120 zlotych na znaczki ale to na dluzsza mete (zostalo mi 20 znzckow na pozniej-zwykle bo prawie zawsze teraz nimi wysylam ) oraz dyche na zdjecia. zwykle na miesiac wydaje 20-30 zlotych na podpisy, nie duzo bo nie sle listow na potege .jak ruszy liga to bede zbieral autogafy osobiscie, wiec zdjecia bede musial wywyolac-z 50 .co do czasu to list recznie pisze krotko, czasem sie nie chce pisac ale jak chce sie dostac autografy to nie ma wyjscia
ps ; sorry za brak polskich znakow i duzych liter .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum