Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki outsourcing

Poprzedni temat «» Następny temat
Wasz wkład finansowy i czasowy
Autor Wiadomość
Wojciu10 

Profil: Autografy sportowców
Kolekcjoner od: 2008-10
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 19:34   

Ja również korzystam z wzoru, nigdy nie wysyłam jednego, wole raz a więcej. Kwestia wydrukowania i zaadresowania to ok. 2 min razy 10, czyli około 20 minut na przygotowanie listu. Czasem znajdę jakieś "bonusy" dla piłkarza to dodam. W styczniu(łącznie z wysłanymi listami dzisiaj) wysłałem 38 zwykłych priorytetowych listów, za łączną kwotę 114,00 zł. U mnie z kasą dobrze, jeszcze starczy na jakieś przyjemności itp. Obecnie mam jeszcze swoje oszczędności, dostaję co miesiąc kieszonkowe, pomagam co sobotę i w czasie ferii babci w sklepie, co też jest mi wynagradzane. Tak więc na trochę to starczy. Mam nadzieję, że na jak najdłużej. ;)

Pozdrawiam.

Merowingster 

Profil: Nie posiadam
Kolekcjoner od: 2008-01
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 19:46   

ronnie10 napisał/a:
A na takie hobby warto poświęcić czas

Oczywiście, że warto. Dla tego nigdy się nie spieszę, bo to dla mnie przyjemność.

18danek97 napisał/a:
czas na jeden list ozdabianie itp.15-30 min.

Ja mam podobne ramy czasowe odnośnie pisania. Piszę ręcznie i czas zależy od wzoru. Mój wzór do klubu piłkarskiego jest nieco dłuższy niż do drużyny koszykarskiej lub handballowej.

Ja zdjęć nie wywołuję, bo nie jestem 'wyprofilowany'. Koperty dostaję za darmo. Znaczki wysyłam tylko do polskich klubów po wcześniejszym kontaktu mailowym.

A listy pisze w weekendy ewentualnie wieczorami w tygodniu. Jednak rzadko mi się to zdarza ze względu na b. wymagającą szkołę i słabą organizację czasu.

W kwestii szybkości dostawy listu to prawie zawsze wysyłałem priorytety i na tym tracę. Skoro ma przyjść to i tak przyjdzie tylko trochę później.

Łukasz Podolski FAn Klub

Gall 

Kolekcjoner od: 2oo9
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 20:02   

Ja do klubów piszę wzór z neta, ale taki remix sprawdzonych + zdania przetłumaczone różne, bo nie znam angielskiego, dlatego nie piszę do każdego tego samego.

Adresowanie zajmuje mi ok.5 minut, bo często się mylę, albo nie wystarcza miejsca :D

W styczniu wysłałem tylko coś z 12-14 listów, ale zamierzam więcej :]

Najczęściej piszę wieczorem, bardziej przykładam się do tego niż do nauki, bo sprawia mi to dużo większą frajdę (ale oceny mam dobre).

W ciągu miesiąca zamierzam wysyłać z 10-15 listów priorytetowych więc jakieś 30-50 zł.

Do listu dołączam jakieś naklejki albo wycinam z plakatów herb klubu, bo rysować nie umiem :)

Konrad_zory 

Profil: Autografy sportowców
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 22:15   

W poniedziałek wysłałem 5 listów po dość długiej przerwie, za całe 14,10 zł ;d Jak na moje możliwości, nie uważam tego za majątek. I zawsze sobie to tłumacze tym, że wole wydać na hobby niż na fajki,%.. ;]

A czasu nie liczę, bo sprawia mi to przyjemność. W zeszytach bazgrze, bardzo brzydko piszę, a w liście staram się jak mogę i to też poprawia moje pismo :)

Rodowity_Łomżanin 

Profil: autografy- PN, odznaki sportowe
Kolekcjoner od: grudzień 2005
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 23:23   

w tamtym roku wyslalem z 50 listow, w tym roku wyslalem ponad 35 ale to dlatego ze pod koniec rok zawsze kupuje duzo znaczkow .wiec tak, w tym roku wydalem 6 zlotych na koperty (w zaadzie to 12, ale 30! kopert zgubilem po drodze, kijowe reklamowki po porstu w sklepach maja :( ), ok. 120 zlotych na znaczki ale to na dluzsza mete (zostalo mi 20 znzckow na pozniej-zwykle bo prawie zawsze teraz nimi wysylam ) oraz dyche na zdjecia. zwykle na miesiac wydaje 20-30 zlotych na podpisy, nie duzo bo nie sle listow na potege .jak ruszy liga to bede zbieral autogafy osobiscie, wiec zdjecia bede musial wywyolac-z 50 .co do czasu to list recznie pisze krotko, czasem sie nie chce pisac ale jak chce sie dostac autografy to nie ma wyjscia :)

ps ; sorry za brak polskich znakow i duzych liter .

Merowingster 

Profil: Nie posiadam
Kolekcjoner od: 2008-01
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 09:22   

Konrad_zory napisał/a:
I zawsze sobie to tłumacze tym, że wole wydać na hobby niż na fajki,%..

Też muszę zacząć się tak motywować, w moim przypadku to akurat słodycze. Wczoraj np. sobie odmówiłem.

Łukasz Podolski FAn Klub

Navi 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: 2007
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 08:38   

Ja list piszę wyłącznie jak oglądam jakiś mecz :) Napisanie jednego + ozdabianie zajmuję mi jedną połowę spotkania :mrgreen:

Mój wkład finansowy to jakieś hmm... 20 zł na miesiąc.

stoper 

Profil: autografy:głownie ROMA,pozniej lubiani gracze
Kolekcjoner od: IX 2008
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 10:59   

no to jak ty mecz ogladasz jak list piszesz :smile:

mi napisanie listu zajmuje od 5 do 15 minut. zalezy do kogo i w jakim jezyku

22.07.1927 r.

Tomek_Ldz 

Profil: Autografy, odznaki
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 15:53   

Ja na listy, zdjęcia, itd. wydaję miesięcznie około 75-100 zł.

A jeśli o czas chodzi to teraz drukuję listy. Podstawienie danych piłkarza/klubu do wzoru to nie duży problem i zajmuję około 1 min. na jeden list ;]

lukasz2146 

Profil: programy meczowe drużyn angielskich
Kolekcjoner od: 2008-12
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 16:30   

Ja miesięcznie wydaję jakieś 30 zł. Listy piszę w wolnych chwilach, a napisanie listu wraz z jego ozdobieniem zajmuje mi ok.15 min.

Odpowiedz do tematu