Wysłany: Sro Sty 19, 2011 14:05 Skarby Kibica - Vademecum Piłki Nożnej
1. Jakie Skarby Kibica występują w waszych regionach ?
2. Jakie ciekawe Skarby Kibica macie w swoich kolekjach ?
Mam na myśli bardziej o rozgrywkach lokalnych, niż te dostępne w całym kraju, jak np. "Przegląd Sportowy" czy "Piłka Nożna".
Może i nie gazeta,ale na początku 2010 roku w Województwie Łódzkim ukazał się "1 Leksykon Futbolu Cosinusa - 100 klubów Województwa Łódzkiego Sezon 2009/2010"
"Leksykon Futbolu Cosinusa - 100 klubów Województwa Łódzkiego" debiutuje na rynku wydawniczym. Został zaprojektowany z myślą o tych, którzy grają w piłkę nożną w naszym województwie, którzy są trenerami, prezesami oraz dla wszystkich innych osób (...)
Dzięki wsparciu firmy Cosinus oraz pracy dziennikarskiej i twórczej grupy osób tworzących redakcję, możemy oddać w Państwa ręce książkę, która przybliży wam drużyny występujące na szczeblu krajowym, wojewódzkim i lokalnym. Postanowiliśmy umieścić razem zespoły wszystkich kategorii wiekowych".
Leksykon zawiera dane adresowe każdego klubu, podstawowe informacje, pełne kadry wraz z kolorowymi zdjęciami, herby klubowe.
w zachodniopomorskim bida,nie ma zadnego vademecum o klubach stąd
ale Florian Krygier zalozyciel Pogoni wydal ksiazke o Pogoni i nie tylko,wiec mozna to za takie vademecum uznac,sporo tabel statystyk itp.,jednak bylo to w 2003 roku i malo aktualna jest.
Kolekcjoner od: 5 październik 2003r.
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 19:22
Ja posiadam ok. 10 z lat 2003-2010 z gazet regionalnych Nowiny i Super Nowości.
Są tam przedstawione ligi III-V z Podkarpacia (jeśli wychodzą nowe Vademeka to staram się kupować, bo nie ukrywam że niskie ligi z mojego regionu bardziej interesują mnie niż np. ligi zagraniczne, które dla mnie mogły by nie istnieć w cale )
Jeśli ktoś ma takie gazetki to chętnie odkupie.
Co do ogólnopolskich skarbów kibica to mam też 10-15 sztuk z lat 2000-2009, które również zbieram (tylko Przegląd Sportowy i Piłka Nożna, ponieważ informacje w nich zawarte są najprawdziwsze i bardziej świeże nić te np. z Faktu )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum