Witam. Mam dwa pytania. Czy Hamburger SV odpisze po IRC, i czy VfB Stuttgart odpisze po SAE? Jeśli tak, to lepiej wysłać teraz te listy, czy po wakacjach w trakcie sezonu?
Z góry dziękuje za odp.
Pozdro.
_________________ PILNIE POSZUKUJE ANGIELSKICH ZNACZKÓW. OFERUJE CIEKAWE GRAFY.
Oddam znaczki: niemieckie,chorwackie,francuskie,litewskie,greckie,czeskie, oraz adresy do sportowców za autografy. Pisać na PW.
Jeżeli nie masz znaczków to daj do HSV i VFB kupony IRC a odpowiedź powinna być. Co do wysłania teraz czy po wakacjach to nie ma różnicy. Sekretarki i tak odpisują.
Mam znaczki niemieckie. A do VfB nie wystarczy SAE? Trzeba IRC?
_________________ PILNIE POSZUKUJE ANGIELSKICH ZNACZKÓW. OFERUJE CIEKAWE GRAFY.
Oddam znaczki: niemieckie,chorwackie,francuskie,litewskie,greckie,czeskie, oraz adresy do sportowców za autografy. Pisać na PW.
Witam,
mam pytanie czy jesli bede wysylal list do jakiegos klubu z niemiec i dlolocze zamiast kuponu zwrotnego polski znaczek czy mi odpisza?Pytam bo ostatnio znajomy mi mowil ze wysyla polskie znaczki i dostaje odpowiedzi.Mozna mu wierzyc???
za granicą polskie znaczki nie funkcjonują i nie są uznawane więc na pewno nie dostaniesz odpowiedzi. Twój znajomy ma rację jeśli polskie znaczki wysyła do polskich celebrytów, którzy mają managera lub miejsce korespondecji wyznaczone w Polsce.
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2909 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 12:17
Na pewno to trzeba umrzeć i płacić podatki. Są dwie opcje, albo dostaniesz odpowiedź, albo jej nie dostaniesz. Możesz tak próbować, ludzie dostawali odpisy.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
[quote=\"18zielu92\"]Witam,
mam pytanie czy jesli bede wysylal list do jakiegos klubu z niemiec i dlolocze zamiast kuponu zwrotnego polski znaczek czy mi odpisza?Pytam bo ostatnio znajomy mi mowil ze wysyla polskie znaczki i dostaje odpowiedzi.Mozna mu wierzyc???
Z gory dziekuje za odpowiedz...[/quote]
Z Anglii przychodzą odpowiedzi z polskimi znaczkami
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 2009-06
Wiek: 22 Dołączył: 20 Sty 2010 Posty: 733 Skąd: Bolesławiec
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 17:02
ta pewnie to jakis pojedynczy przypadek. Jesli z Niemiec dochodzily by listy z naklejonymi polskimi znaczkami to po co wogole byly by te znaczki niemieckie ??
Tak wiec napewno odpowiedz mozesz dostac ale male widze w tym szanse...
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2909 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 11:01
W teorii nie możesz, w praktyce wygląda to różnie.
Wysłać IRC możesz na cały świat, ale np. w Saharze Zachodniej czy na Tajwanie, które nie są członkami UPU nie obowiązuje ...chyba.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
mati16
Profil: Sport
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 20:31
Do Hiszpanii może być znaczek za 3 zł. ? Czy trzeba jakiś inny. Powiedziałem na poczcie że znaczek do Hiszpanii i dała mi właśnie taki. A czy jak taki sam wsadzę do koperty zwrotnej to otrzymam odpowiedź /?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum