Jestem nowy i chciałbym się zapytać tych doświadczonych oraz mniej doświadczonych kolekcjonerów jak zacząć kolekcjonować pamiątki klubów a mianowicie chodzi mi do jakich klubów na początek wysyłać e-maile może do polskich a może zagranicznych. Co w takim liście pisać i ile listów wysłać na początek. Przypomnę iż mam już pamiątki Wisły Płock mam bilety, tygodniki klubowe Nawciarz oraz zdjęcia drużyny. Będe wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Zacznij wysyłać listy do klubów/piłkarzy, których lubisz i cenisz. Do tych co zależy Ci na ich autografie. Ja na początku wysyłałem głownie do klubów, ale z czasem zacząłem do poszczególnych piłkarzy.
Profil: autografy piłkarzy
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 19:58
W liście na początku napisz coś o sobie, potem o tym klubie/piłkarzu (za co go lubisz itp.),a potem to już prośba o pamiątki, bądź graf. Napisz do tych klubów od których chcesz dostać pamiątki, do tych których lubisz. I lepiej napisać listy niż e-maile.
Profil: autografy piłkarzy
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 20:08
Adresów e-mail na tym forum nie podajemy. Poszukaj na oficjalnych stronach klubów. A pamiątki przychodzą różnie jeden dostanie po tygodniu a drugi po kilku miesiącach. Nie ma reguły.
E: Ile chętnych do pomocy
Ostatnio zmieniony przez pitasek5 Czw Paź 16, 2008 20:12, w całości zmieniany 1 raz
jeszcze nie wybrałem swojego profilu kolekcji. Bardzo bym chciał zbierać grafy ludzi powiązanych z moim ulubionym klubem. Także chciałbym zacząć zbierać bilety. Jednak nie wiem jak się zabrać do zbierania biletów. Mógłby mi ktoś powiedzieć jakbym mógł je zacząć zbierać??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum