Zastanawiam się nad wysłaniem paru listów do po za Europę, a dokładnie:
2 do Argentyny, 2 do Brazyli, 1 do Urugwaju.
Zgodnie z internetowym cennikiem Poczty Polskiej zapłaciłbym 2.50 zł??
Niedawno zdaje mi się, że były o wiel droższe...
Druga sprawa... Nie wysyłałem jeszcze listów poza Europę i nie wiem czy kluby amerykańskie przysyłają coś i każą zapłacić, albo coś w tym stylu??
Mam nadzieję? Kilka razy słyszałem, że kazali zapłacić, ale nie pamiętam kto... A jeśli przyjdzie listonosz i każe zapłacić za odebranie to można odmówić, czy po prostu muuuuusisz wziąść tą paczkę??
A trzecia, sprawa mniej ważna:
Czy są to prawidłowe adresy klubów??:
Club Nacional de Football
Club Nacional de Football
Av. 8 de Octubre 2847
Montevideo
Uruguay
SC Corinthians Paulista
Corinthians Paulista
Rua São Jorge, 777
Tatuapé
São Paulo - SP
03087-000
Brazil
Cruzeiro
Cruzeiro
Rua Timbiras, 2903
Bairro Barro Preto
Belo Horizonte - MG
31140-062
Brazil
CA River Plate
River Plate
Avenida Pres J Figueroa Alcorta N°7597
C1428BCL Cd. Buenos Aires
Argentina
CA Boca Juniors
Boca Juniors
Calle Brandsen 805
La Boca
C1161AAQ Cd. Buenos Aires
Argentina
Mam nadzieję, że nie zadałem dużo pytań, i że pomożecie znaleźć rozwiązanie, zwłaszcza czy trzeba płacić obowiązkowo za te przesyłki??
Z góry dziękuję:
forzajuve1810
P.S. Sorry za post pod postem, ale dotyczy on zupełnie innej sprawy... Proszę bez kartki... Dzięki
Ja dostałem parę paczek z takich krajów ( Argentyna, Meksyk, Urugwaj, Ekwador, Brazylia i Kolumbia ) - bardzo polecam te kluby, jest tam tylko jedna mała wada........długo trzeba czekać na odpowiedź
_________________ W sprawie adresów NIE PISAĆ!! bo i tak nie oddam
Ja mam do nich pisać w języku urzędowym, czy dołączyć jeszcze list po angielsku?? Bo mi się zdaje, że nie we wszystkich rejonach Brazylii, Urugwaju i Argentyny jest taki sam język! Czyli np. w Argentynie jest i hiszpański i portugalski język. Mi się przynajmniej tak zdaje!
A Wy jak myślicie?? Niecierpliwie czekam na odpowiedzi:
Najlepiej byłoby po angielsku. Wiadomo jest to język uniwersalny i zawsze można w nim pisać. Ale jak napiszesz w jednym z języków urzędowych to nie powinno być źle
Mam pytanie, dlaczego nic niedostaje od takich pewniaków jak czechy, dc united, szwecja,, szkocja (duzo tego jest) a wyslalem dosc dawno z jakie 3 tygodnie temu. na początku sierpnia tez wysylalem do nichi nic do pazdziernika, pomozcie
po 1 - 3 tygodnie to nic niektore po kilku miesiacach dopiero dają
po 2 - co wysylasz?
po 3 i najwazniejsze - jaka tresc wysylasz? podajesz adres?
ale jak przeglądam te i inne fora to gadają że od takich co szwecja, czechy, allemania, to dostają po tygodniu, czyli szybko, a ja nic, pozatym, czechy chyba są blisko co nie heheh
Do tych pewniaków wysłałem maile, listy wysłałem tylko do arsenalu i realu (dostałem odpowiedź), 2 tygodnie temu listy do chelsea, manchester united, inter (i po 2 tygodniach niema odpowiedzi od nikogo) w czwartek poszly listy do bayernu, liverpoolu, milanu (no i moze cos w tym tygodniu ale nie sądze)
Wysyłam w mailach wzory listów, tak jak prawie wszyscy, adres podaje, a w listach to posklejam cos ze wzorów różnych i cos z www.translate.pl (tylko nieraz w tym słowniku głupoty wychodzą)
Mam pytanie. 4 tygodnie temu wysłałem mail do Jerzego Engela, odpisał mi że przyśle w przyszłym tygodniu, a ten przyszły tydzień był 3 tygodnie temu...czyżby poczta kłamała, pan Jerzy się pomylił???
2. Nie mogę dostać przesyłek od takich pewniaków jak CZECHY, SZKOCJA, DC UNITED, BOLTON, MANU (po liscie), INTER (po liscie), MILAN (po liscie), CHELSEA (po liscie), LIVERPOOL (po liscie), BAYERN (po liscie), listy wszystkie poszly miesiąc temu, a maile wysyłalem pod koniec wrzesnia, pozniej wyslalem pod koenic pazdziernika, i NIC!! (juz zadawalem takie pytanie, ale nikt nie odpowiedzial konkretnie)...
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 14:27
od Czechów i DC United tez nie dostalem jeszcze takze sie nie martw
do tych klubow co podales to nie pisalem listow ale moge ci powiedziec ze ja wyslalem list do realu madryt i odpisał po 2.5 miechach (stracilem juz nadzieje).
Poeiwm ci tylko tyle że od Boltonu to ja też jescze nic ne dostałem a czekam od października,a z Interem to wątpie że ci wyślą bo oni raczej nie wysyłają pamiątek nawet po liście czasami owszem znam pare osób co dostało ale to ze 2 lata temu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum