Profil: Autografy, Przypinki, i inne
Kolekcjoner od: 2010-03
Wysłany: Sob Gru 24, 2011 09:13 Szalik
Mam już trochę szalików i moje pytanie jak je zawiesić na ścianę, nie niszcząc przy tym bardzo ściany albo szalika ? Słyszałem o jakiejś masie mocującej, jak możecie to przybliżcie mi przy okazji tą metodę.
Masa mocująca kosztuje ok 10 zł. Służy do przytwierdzania plakatów, kartek papieru, rysunków, fotografii, dekoracji, ozdób i innych lekkich przedmiotów do ścian, drzwi i okien.
Jej sposób użycia przedstawiam poniżej:
"Oderwij kawałek masy mocującej i ugniataj w palcach aż stanie się miękka i elastyczna.
Przyłóż masę mocującą do tylnej części mocowanego przedmiotu. Upewnij się, że obie powierzchnie są suche i czyste.
Aby zamocować przedmiot przyciśnij go mocno do powierzchni.
Aby usunąć przedmiot delikatnie oderwij go od powierzchni.
Powtórne użycie masy – ugniataj ją ponownie aż stanie się miękka i elastyczna." (wzięte z instr. obsługi tej masy).
Myślę że z powodzeniem możesz jej użyć do przywieszenia szalików na ścianie, tyle że są troszkę cięższe niż plakaty czy kartki więc będziesz musiał użyć troszkę więcej tej masy. Ale na pewno szczegółowe info znajdziesz w ulotce. o ile się nie mylę to na "jeden kwadracik masy mocującej" (bo cała podzielona jest na kwadraty właśnie) przypada ok 250g, kwadracików masz ok 50-60 w opakowaniu więc spokojnie wystarczy Ci na niejeden szalik.
Pozdrawiam i powodzenia życzę!
_________________ Zajrzyj na moją stronę noclegi Mielno, a znajdziesz tam fajne oferty wakacyjne. Zapraszam!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum