Ogłoszenie 

Obsluga informatyczna firm Sukienki uslugi komputerowe krakow

Poprzedni temat «» Następny temat
Paczka
Autor Wiadomość
zandar92

Wysłany: Czw Sie 18, 2011 11:56   Paczka

Witam,
wczoraj dostałem list, którego w ogóle się nie spodziewałem. Ładnie ozdobiony w herb, wszystko schludnie wyglądało. Chodzi oczywiście o list od Chelsea. Po przeczytaniu dowiedziałem się, że wysłali mi paczkę/prezent 19 maja tego roku. Jutro mija 2 miesiące od nadania tak więc napisałem do nich (tym razem drogą mailową), że są kłopoty z dostarczeniem. Po dłuższej rozmowie dowiedziałem się, że paczkę rzeczywiście wysłali 19 maja lecz poza granicami Anglii nie mogą jej monitorować a sam klub nie odpowiada za zaginione paczki (pretensji do nich nie mam ponieważ to był od nich prezent a nie mój zakup ze sklepu). Teraz pytanie:
Czy paczka rzeczywiście może iść tak długo i za kilka dni/tygodni lub miesięcy do mnie dojdzie (jako odnaleziony towar w magazynie) czy paczka "zaginęła" w rękach jakiegoś chciwego listonosza? Bardzo mi na tej paczce zależy, niespodziewany prezent, który jak napisała Pani z Chelsea: Wysyłany jest tylko raz i w dodatku nie do każdego, jeżeli do mnie nie dotrze to już raczej kolejnej nie otrzymam. Jak to jest z tą pocztą?

Ro 

Wysłany: Czw Sie 18, 2011 12:51   

Pójdź do Urzędu Pocztowego, która działa w Twoim obrębie miejsca zamieszkania i spróbuj się tam dowiedzieć. Mogła też zaistnieć sytuacja typu zatrzymania przesyłki w Urzędzie Celnym, z powodu nie dostosowania się nadawcy do panujących zasad. Zawsze istnieje też ryzyko kradzieży, ale tutaj Ci niestety nie pomogę.

Odpowiedz do tematu