Profil: Autografy, Przypinki, i inne
Kolekcjoner od: 2010-03
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 18:19 ACTA
Witam was serdecznie ! Nie wiem czy słyszeliście ale zarówno Rząd RP jak i Policja wzięła się za piractwo, nie wiem co wy ma Cie na ten temat do powiedzenia, ale moim zdaniem jest to jedna wielka głupota, jak wszyscy wiemy od wielu lat piractwo jest nieodłączną częścią internetu. Najbardziej w tym wszystkim ucierpią oczywiście szarzy użytkownicy internetu, którzy zapiszą sobie głupią fotkę, muzykę czy jakiś potrzebny dokument na swój komputer. Raczej cała akcja jest już nie unikniona i tylko do czwartku mamy wolny internet. Chciałbym usłyszeć też wasze opinie na ten temat.
Profil: Autografy, Przypinki, i inne
Kolekcjoner od: 2010-03
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 18:48
No cóż, skoro tak myślicie to nie wiem czy słyszeliście o stronie http://megaupload.com/ ( MEGA UPLOAD ) FBI je zablokowało, hackerzy blokują stronę po stronie w ramach sprzeciwu. Ale w czwartek ( 26.10.2012 ) wszystkiego się dowiemy ! WP, Onet - poczytajcie.
Tak, zakładajcie milion fanpejdżów anty-ACTA, to na pewno coś da... Chociaż to i tak pewnie farmy fanów. Trzeba zacząć zgłaszać
Btw ACTA, to ustawa(?) niepotrzebna, przez 3 lata była po kryjomu sporządzana, dlaczego?
Co do anonów, to popieram. "We have dox files and leaked documentations on many Poland officials, if ACTA is passed, we will release these documents.", ciekawe co z tego wyjdzie.
Wątpię, że wszystko zostanie pozamykane, bo byłoby to najmniej ekonomiczne wyjście, przecież za wszystko trzeba płacić. Co by zrobili dostawcy internetu?
Spokojnie, nie ma się co bać, ktoś się po prostu bawi.
Takie jest moje zdanie, nie chciałem nikogo urazić
nie, nie wypowiem się. w internecie można znaleźć wiele filmików ukazujących czym jest ACTA lub SOPA, jest dokładnie powiedziane co się stanie gdy ta ustawa wejdzie w życie. ja nie muszę tego powielać i powtarzać.
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1303 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 18:51
ferrari22 napisał/a:
to i tak bez internetu kiedyś się żyło (podobno).
Rozejrzyj się teraz wokół siebie i pomyśl, że kiedyś bez tego wszystkiego się żyło. To, że ktoś odbiera to, co kiedyś zostało wynalezione nie znaczy, że jest dobrze i będzie "po staremu".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum